Journalistien HEAT-turvallisuuskurssi uusitaan keväällä

Helsingin Sanomien toimittaja Katriina Pajari Jokesin HEAT-kurssilla kesäkuussa 2023. Kuva: Kimmo Räisänen

Jokes järjestää huhtikuussa 2024 viisipäiväisen HEAT- kurssin (Hostile Environment Awareness Training). Koulutus on tarkoitettu vaativissa kriisi- ja konfliktiolosuhteissa työskenteleville toimittajille ja kuvaajille.

”Kurssilla käydään läpi muun muassa riskiarviointiin, suojavarusteiden käyttöön, vakuutuksiin, katastrofi- ja sota-alueella työskentelyyn, psyykkiseen resilienssiin, henkeä pelastavaan ensiapuun sekä kiinniotettuna selviytymiseen liittyviä kokonaisuuksia”, kertoo kurssin toteuttavan MediaTurvan johtaja Kimmo Poikolainen.

Pääkaupunkiseudulla järjestettävälle kurssille valitaan kahdeksan osallistujaa. Säätiön apurahahaku HEAT-kurssille avautuu 13. lokakuuta. Apuraha kattaa kurssin hinnan, lounaat ja iltapäiväkahvit sekä pitkämatkalaisten matkakulut ja majoituksen 120 euroon saakka yöltä.

Säätiö järjesti ensimmäisen turvallisuuskurssinsa keväällä 2023, ja koulutuksen sisältöä on rukattu palautteiden pohjalta entistä paremmaksi. Kurssiohjelmaan on lisätty käytännönharjoituksia ja ryhmätöitä.