Syksyn apurahahaku alkaa

Jokesin apurahahaku vuoden 2023 hankkeisiin alkaa perjantaina 14. lokakuuta. Kopiosto-apurahat on tarkoitettu ensisijaisesti lehdistölle sekä sähköisten viestimien verkkojulkaisuille työskenteleville ja työskennelleille journalisteille, Sananvapauden apurahat ja Jyrki A. Juutin stipendit kaikille Suomen Journalistiliiton jäsenille.

Apurahaa voi hakea vapaamuotoisiin perusteltuihin käyttötarkoituksiin, kuten ammatillisiin koulutuksiin, opintomatkoihin, kielikursseihin, kirja- ja näyttelyhankkeisiin, konferenssimatkoihin, tutkimukseen tai opintojen loppuunsaattamiseen. Lisäksi tarjolla on kahden viikon kielikurssiapurahoja Firenzeen, Lontooseen, Madridiin, Nizzaan, Riikaan ja Tukholmaan.

Säätiö järjestää lisäksi keväällä 2023 kolme apurahakurssia journalisteille, ja niille haetaan tässä apurahahaussa. Jokesin työpajoissa tarjotaan työkaluja  featurekirjoittamiseen ja uutissuoran tekemiseen ja otetaan haltuun TikTok journalistin työvälineenä.

Apurahahaku päättyy lauantaina 12. marraskuuta kello 16. Apurahahakemus tehdään sähköisesti Jokesin apurahajärjestelmäänHakemus on allekirjoitettava pankkitunnuksilla ennen hakuajan päättymistä, muuten sitä ei oteta käsittelyyn.

Lue tarkkaan koko apurahailmoitus täältä.