Jokesin kevään apurahoilla syntyy tutkivia juttuja ja uusia journalistisia palveluita

Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö teki päätökset kevään apurahoista kokouksessaan 10. kesäkuuta 2016. Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä yhteensä 106, ja apurahoja myönnettiin yhteensä 45. Myönnettyjen apurahojen yhteissumma oli 198 400 euroa.

20 000 euron Jokes-Nova-apurahat myönnettiin Jussi Riku Helanderille Oksa-palvelun kehittämiseen sekä Anna Partaselle ja työryhmälle Articmania.com – median ja verkkoyhteisön luomiseen.

Työskentelyapurahahakemuksia lähetettiin 48, ja Jokesin hallitus piti hakemusten tasoa erittäin hyvänä. Työskentelyapurahoja myönnettiin tästä syystä useampia. Haettavana oli 10 apurahaa, mutta 5000 euron työskentelyapurahan sai 15 journalistia tai journalistien työryhmää.

Säätiö myönsi kolme 22 400 euron Jokes-apurahaa. Apurahansaajat julkistetaan syksyllä 14. lokakuuta järjestettävän Journalismin päivän yhteydessä.

Lisäksi myönnettiin apurahat kahdelle täydennyskoulutuskurssille. Journalistinen moderointi -kurssi ei valitettavasti toteudu, sillä hakemuksia tuli liian vähän. Lukijaa lähelle lehdessä ja verkossa -kurssi jää myös toteutumatta, sillä hakijoita ei ollut riittävästi. Säätiö päätti kuitenkin laittaa tämän kurssin hakuun uudelleen syksyllä 2016 ja toivoo, että ne hakijat, jotka olivat nyt jättäneet hakemuksensa hakisivat uudelleen kurssille syksyllä.

Jokesin seuraava apurahahaku on loka-marraskuussa 2016 ja silloin ovat haettavana apurahat vuoden 2017 hankkeisiin.

Katso myönnetyt apurahat tästä.