Kevään apurahahaku alkaa nyt

Jokesin kevään apuarahahaku alkaa tänään. Nyt voit hakea 22 000 euron Jokes-apurahaa alaa hyödyttävään tutkimustyöhön, Jyrki A. Juutin muistostipendiä edunvalvontataitojen kehittämiseen sekä uusia 20 000 euron Nova-apurahoja uuden journalistisen sisällön tai julkaisun kehittämiseen. Haettavana ovat myös stipendit säätiön ammatillisille täydennyskoulutuskursseille. Kurssitarjonnassa ovat paikallislehtijournalisteille räätälöity Lukijaa lähelle lehdessä ja verkossa -kurssi, multimedian perusteisiin kesittyvä Multimediapaja, visuaalisen journalismin Sanoin ja kuvin -työpaja sekä Editoija Digimaailmassa -koulutus, jossa kehitytään editoijana, perehdytään digitaalisen journalismin eri muotoihin ja kehityssuuntiin sekä digitalisoitumisen vaikutukseen toimituksen työprosessiin.
Lisäksi säätiö jakaa 5 000 euron työskentelyapurahoja perusteelliseen journalistiseen tiedonhankintaan ja tarkistukseen perustuvan journalistisen jutun tai julkaisun tekemiseen.

Apurahahakemus on jätettävä Jokesin sähköiseen apurahajärjestelmään 25. toukokuuta mennessä. Hakemukseen liitettävä sitoumus on printattava järjestelmästä, allekirjoitettava ja postitettava säätiön osoitteeseen. Sitoumuksen on oltava perillä säätiön toimistolla 1. kesäkuuta mennessä.

Lisätietoa löydät täältä.