Säätiö muuttaa hakukäytäntöjään ja karenssiaikaa

Jokesin Podcast-pajaa vetävät Suvi-Tuuli Kanerva ja Elli Salo.

Jokesin avoin apurahahaku on jatkossa kaksi kertaa vuodessa. Sekä syksyllä että keväällä myönnetään apurahoja ammattitaidon täydentämiseen, jatko-opintoihin, kieliopintoihin, alaan liittyvään tutkimustyöhön ja ammattikuvaa syventävään työskentelyyn kuten kieli- ja opintomatkoihin, opintojen loppuunsaattamiseen sekä näyttelyiden tai julkaisujen tekemiseen. Myös työskentelyapurahat journalistisiin juttuihin ja opiskelijastipendit ovat haettavana keväisin ja syksyisin. Lisäksi voidaan tukea muuta ammatillisesti perusteltua tarkoitusta. Kielikurssit ovat jatkossakin haettavana vain syksyisin.

Jokes lyhentää myös karenssiaikaa. Aiemmin apurahansaaja ei ole voinut saada uutta apurahaa kolmeen vuoteen. Nyt karenssi lyhenee kahdeksi vuodeksi.

Syksyn apurahahaku alkaa perjantaina 19. lokakuuta. Samalla otetaan käyttöön uusi apurahajärjestelmä, joka mahdollistaa sähköisen tunnistautumisen. Apurahahakemuksien sitoumuslomaketta ei tarvitse enää postittaa säätiön toimistolle, vaan apurahahakemus allekirjoitetaan pankkitunnuksilla. Apurahajärjestelmässä on huoltokatkos keskiviikkona 17. lokakuuta.

Syksyn haussa on tarjolla uutena kielenä arabian kurssi Madridin keskustassa sijaitsevassa yksityisessä yliopistossa Universidad Antonio Nebrijassa. Täydennyskoulutuskursseissa on tarjolla Mobiilivideokurssin lisäksi Sovittelujournalismin kurssi, Livestriimauskurssi, After Effects -kurssi visualisteille sekä Koodausta journalisteille -kurssi Tukholmassa.

Lue lisää lokakuun apurahahausta.