Freelancereiden kevään koulutusapurahat myönnetty

Kuvitus: Karstein Volle

Apurahahakemuksia saapui määräaikaan mennessä 42, ja apuraha myönnettiin 27 hakijalle. Myönnettyjen apurahojen yhteissumma on 17 614 euroa. Apurahat jaettiin nyt ensimmäistä kertaa uuden Freelance-apurahahoitokunnan kautta.

Hakemusten laatu keskustelutti hoitokunnassa. Osalla hakijoista oli jäänyt hakuohjeet lukematta. Freelance-apurahoja ei esimerkiksi myönnetä työskentelyyn, kirjahankkeisiin tai muuhun luovaan työhön.

Apurahahakemuksesta tulisi löytyä perustelut. Jos apurahaa haetaan ammatilliselle kurssille, hakijan tulisi esitellä kurssi ja kertoa, millaista ammatillista hyötyä juuri kyseisestä koulutuksesta hakijalle olisi. Pelkkä linkki koulutuksen verkkosivuille ei riitä, sillä linkit eivät välttämättä aina toimi.

Opintomatkoilta edellytetään ammatillista ohjelmaa, sillä apurahoja ei myönnetä pelkkään virkistäytymiseen. Opintomatkan ohjelma on syytä liittää mukaan hakemukseen.

Apurahalle laadittava budjetti kannattaa laatia tarkaksi, epämääräisiin muihin kuluihin ei myönnetä apurahoja. Kaikki olennaiset tiedot on kerrottava myös silloin, kun opintomatkan tai koulutuksen järjestää Journalistiliiton jäsenyhdistys.

Seuraavan kerran freelancereiden koulutusapurahoja voi hakea elokuussa 2023.

 

Katso myönnetyt apurahat täältä.