Jokes 30 vuotta -juhlaseminaarissa puhutaan luottamuksesta ja polarisoitumisesta

Yhteiskunnallinen polarisaatio heikentää yleisön luottamusta journalismiin. Journalistin roolia haastetaan ja kyseenalaistetaan. Millaisilla keinoilla lukijoiden ja katselijoiden luottamusta ylläpidetään? Miten journalismi voi vahvistaa tai heikentää luottamusta?

Perinteisen median rinnalle on syntynyt uusia journalismiksi tekeytyviä julkaisuja ja JSN:oon kuulumattomia medioita. Mielipiteitä, näkökulmia ja Twitter-ulostuloja hiotaan lukijoiden sitouttamiseksi. Onko suomalainen journalismi polarisoitumassa tai politisoitumassa? Ohjaavatko some ja algoritmit journalismia?

Näitä kysymyksiä pohditaan säätiön juhlaseminaarissa 9. syyskuuta kello 13-18  ravintola Töölön auditoriossa Helsingissä. Mukana seminaarissa muun muassa sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa, toimittajat Pasi Kivioja, Susani Mahadura, Jussi Pullinen, Reetta Räty ja Robert Sundman, kirjailija Kaari Utrio sekä toimittajat Salla Vuorikoski ja Yagmur Özberkan. Ohjelma täydentyy kesän aikana. Seminaari on maksuton ja avoin. Ilmoittautuminen alkaa 22. kesäkuuta.

Katso seminaarin alustava ohjelma täältä ja ilmoittaudu mukaan.

Kuva: Pertti Jarla