Ajankohtaista

19 journalistia sai stipendin Tutki!2018-konferenssiin osallistumiseen

Jokesin hallitus myönsi eilen 19 stipendiä Tutki!18-konferenssiin osallistumiseen. Toimittajille suunnattu koulutus- ja verkostoitumistapahtuma järjestetään 20.–21. huhtikuuta Sanomatalossa, Helsingissä. Konferenssi tarjoaa viidettä kertaa osallistujille luentoja ja työpajoja, jotka tähtäävät toimittajien ammatillisen osaamisen parantamiseen. Tarjolla on muun muassa koulutusta tiedonhakuihin, omien työvälineiden ja lähteiden suojaamiseen sekä feikkiuutisten tunnistamiseen. Konferenssin pääpuhuja on Martha Mendoza, uutistoimisto AP:n toimittaja, jonka … Jatka lukemista ”19 journalistia sai stipendin Tutki!2018-konferenssiin osallistumiseen”

Kopiosto-apurahoja lehtikuvaajille, pikkustipendejä Tutki-konferenssiin

Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö julkistaa haettavaksi apurahat Tutki!2018 –konferenssiin osallistumiseen. Tutkivan journalismin konferenssi järjestetään Sanomatalossa 20.–21.4.2018. Apurahojen haku alkaa 1.2.2018 ja päättyy 23.2.2018 kello 17.00. Helmikuun alussa alkaa myös Jokesin Lehtikuvaajarahaston apurahahaku lehtikuvaajille valokuvaproduktioiden tekemiseen sekä läheisesti lehtikuvausta sivuaviin opintoihin ja tutkimuksiin. Lue lisää apurahahausta.

Syksyn apurahat myönnetty

Jokesin Kopiosto-apurahat vuoden 2018 hankkeisiin ja Sananvapauden apurahat on nyt myönnetty. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä yhteensä 289, ja apuraha myönnettiin yhteensä 152 journalistille ja työparille. Myönnettyjen apurahojen yhteissumma on 512 319 euroa. Pietarin kielikurssia ja 360-asteisen kuvajournalismin työpajaa ei järjestetä, sillä hakijoita ei ollut riittävästi. Tällä kertaa hakemuksien joukossa oli poikkeuksellisen paljon karenssissa olevia hakijoita. … Jatka lukemista ”Syksyn apurahat myönnetty”

Apurahat vuodelle 2018 nyt haettavana

Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö julkistaa haettaviksi Kopiosto-apurahat, säätiön ammatilliset kurssit ja kielikurssit sekä Sananvapauden apurahat vuodelle 2018. Kopiosto-apurahat on tarkoitettu ensisijaisesti lehdistölle sekä sähköisten viestimien verkkojulkaisuille työskenteleville ja työskennelleille journalisteille, Sananvapauden apurahat kaikille Suomen Journalistiliiton jäsenille. Apurahoja myönnetään ammattitaidon täydentämiseen, jatko-opintoihin, kieliopintoihin, alaan liittyvään tutkimustyöhön ja ammattikuvaa syventävään työskentelyyn kuten kieli- ja opintomatkoihin, opintojen loppuunsaattamiseen sekä … Jatka lukemista ”Apurahat vuodelle 2018 nyt haettavana”

Lehtikuvaajarahaston syksyn apurahat jaettu

Jokesin Lehtikuvaajarahasto on jakanut syksyn apurahat. Määräaikaan mennessä saapui 56 apurahahakemusta. Apurahan sai yhteensä 30 journalistia, ja myönnettyjen apurahojen yhteissumma oli 37 888 euroa. Lehtikuvaajarahasto on myöntänyt tänä vuonna Kopiosto-apurahoja lehtikuvaajille yhteensä 83 308. Lehtikuvaajat voivat seuraavan kerran hakea Jokesin Kopiosto-apurahoja alkuvuodesta 2018. Katso myönnetyt apurahat täältä.

Lehtikuvaajien Kopiosto-apurahat haettavana

Jokesin Lehtikuvaajarahaston apurahat ovat nyt haettavana valokuvaproduktioiden tekemiseen tai kuluihin sekä läheisesti lehtikuvausta sivuaviin opintoihin ja tutkimuksiin. Apurahaa hakevan lehtikuvaajan Kopiosto-valtakirjan tulee olla luovutettu Journalistiliitolle tai hakijan oikeus Kopiosto-apurahoihin on hakemuksessa perusteltava ammatillisella toiminnalla. Haku alkaa 18.8. ja päättyy 15.9.2017 kello 17. Hakemukseen kuuluva sitoumus tulostetaan järjestelmästä ja postitetaan allekirjoitettuna säätiön toimistolle. Sitoumuksen on oltava … Jatka lukemista ”Lehtikuvaajien Kopiosto-apurahat haettavana”

Århus-stipendi kolmelle journalistille

Jokes myönsi kesäkuussa kolme apurahaa Århus 2017 – press på Norden -kurssiin osallistumiseen. Apurahan saivat Nina Smeds (5 140 euroa), Ann-Charlotte Åkerholm (5 400 euroa) ja Katja Nyman (5 718 euroa). Århusin pitkä kurssi pohjoismaisille journalisteille keskittyy tänä syksynä Pohjoismaiden kulttuuriin eurooppalaisesta näkökulmasta, sosiaalisen median hyödyntämiseen journalismissa sekä Venäjän tilanteeseen. Intensiivikurssin aikana vieraillaan Brysselissä ja … Jatka lukemista ”Århus-stipendi kolmelle journalistille”

Stipendit Århusin pohjoismaiseen kurssiin nyt haettavana

Jokes tukee journalistien osallistumista Århusin pitkälle pohjoismaiselle journalistikurssille. Kurssilaiset on juuri valittu. Kopiosto-apurahaa voi hakea matkakuluihin ja kurssimaksuun. Hakijan Kopiosto-valtakirjan tulee olla jätetty Journalistiliitolle. Opiskelijoille ei näitä stipendejä myönnetä. Apurahaa haetaan säätiön sähköisen apurahajärjestelmän kautta. Hakuaika päättyy 19. kesäkuuta 2017 kello 17 ja päätökset tehdään ennen juhannusta. Hakemukseen liittyvä sitoumus on tulostettava apurahajärjestelmästä ja postitettava … Jatka lukemista ”Stipendit Århusin pohjoismaiseen kurssiin nyt haettavana”

Kevään apuraha 77 journalistille –

Jokesin kevään apurahan sai 77 journalistia ja journalistien työryhmää. Myönnettyjen apurahojen yhteissumma on 161 986 euroa. Summassa eivät ole mukana Jokesin täydennyskoulutuskurssiapurahat. Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä 176. Suurimmat 22 293 euron Jokes-apurahat alan tutkimukseen myönnettiin Matti Nikkilälle väitöskirjaan yhteisöllisyydestä uusmedian ja perinteisen median rajapinnassa ja Sirpa Peltoselle väitöstutkimukseen Journalisti kirjoittaa kirjan. Jokes Nova –apurahoja tai … Jatka lukemista ”Kevään apuraha 77 journalistille –”

Manninen jatkaa säätiön puheenjohtajana, Lehtikuvaaja-rahastolle uusi hoitokunta

Jokesin vuosikokous kokoontui maaliskuun lopussa Helsingissä. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa toimittaja Antti Manninen Helsingistä ja varapuheenjohtajana toimittaja Aapo Parviainen Klaukkalasta. Hallituksen jäsenet eivät olleet tänä vuonna erovuorossa. Hallituksessa jatkavat toimittajat Matti Heikura Oulusta, Annukka Korpimies Espoosta, Ailaliisa Laurila Tampereelta ja toimittaja Ville Hänninen Helsingistä. Säätiön kokouksessa vahvistettiin vuoden 2016 tilinpäätös ja toimintakertomus. Tilinpäätös oli 293 314 … Jatka lukemista ”Manninen jatkaa säätiön puheenjohtajana, Lehtikuvaaja-rahastolle uusi hoitokunta”